+36 28-510-125 info@vaskuvik.hu

Szerszámtervezés- és gyártás

Szerszámtervezés

Alakító szerszámok tervezéséhez a Creo 4.0 programcsomagot illetve annak szakmoduljait (Tool Design, Expert Moldbase) használják tapasztalt kollégáink. A teljes konstrukció megtervezése 3D-ben történik, melynek során előállt adatok alapján történik a szerszámok gyártása is. A számítógépes szerszámtervezés lehetőséget nyújt többek között arra is, hogy az esetleges változások könnyen kezelhetőek legyenek, valamint a vevőkkel történő egyeztetés is sokkal gördülékenyebb.

Szerszámkészítés

Szerszámkészítési tevékenységünk elsősorban műanyag fröccsöntő szerszámok gyártására és javítására irányul, ezen kívül nyomásos öntő, kokilla és lemezalakító szerszámokat is készítünk. A különféle megfogó és ellenőrző készülékek összeállítását és beüzemelését is a szerszámkészítő kollégák végzik el.

Műanyag alakító szerszámok

Napjaink legszélesebb körben és legnagyobb mennyiségben felhasznált anyagai a különböző polimerek, melyeket az ipar valamennyi területén megtalálunk. Elsősorban hőre lágyuló műanyagok feldolgozásához szükséges fröccsöntő, palackfúvó, vákuumformázó és extruder szerszámok tervezését és gyártását vállaljuk.

Kivágó- hajlító lemezalakító szerszámok

A lemezek hidegalakítása, hidegsajtolása az egyik legelterjedtebb technológia, amely főleg nagy sorozatban vagy tömeggyártásban készülő lemeztermékek esetén gazdaságos. Cégünk egyaránt vállalja egyszerű vagy kombinált (vágó, hajlító) vezetőlapos vagy blokkszerszámok tervezését és gyártását.

Nyomásos öntőszerszámok

Nagypontosságú alumíniumötvözetek öntéssel történő tömeggyártási technológiája a nyomásos öntés. Az alkatrészek jellemző felhasználási területe a járműipar, de számos más területen is van létjogosultsága a nyomásos öntvényeknek. A megrendelői és gyártói igényeket figyelembe véve vállaljuk nyomásos öntőszerszámok tervezését és gyártását.

Kokilla szerszámok

Alumínium öntvények kis- és közepes sorozatgyártásban történő gravitációs öntésére kokillákat használnak. Termékminta vagy műszaki dokumentáció (2D, 3D) alapján egyaránt vállaljuk kokillaformák tervezését és gyártását.